Vandaag de eindevaluatie gedaan met Thieme Meulenhoff. In principe hadden we niet veel nieuws te vertellen ten opzichte van de tussenevaluatie (die door omstandigheden nog maar een paar weken geleden is) maar toch was het fijn om de pilot officieel “af te sluiten”.

We hebben het even gehad over het licentiegebeuren, waar Thieme veel van geleerd heeft: het is een nieuw product dat op een nieuwe wijze verkocht moet worden en dan loop je tegen onduidelijkheden aan :). Gelukkig is het bij ons goed gekomen en kunnen we in tien klassen starten komend schooljaar!

We hebben aangegeven dat het misschien wel handig is om onze toegang tot het materiaal open te laten zodat we door kunnen oefenen. Ook missen we nog diagnostisch toetsmateriaal. Verder hebben we even een voorschotje genomen op de volgende jaren die moeten worden ontwikkeld: naar ons idee is het spel-element vanaf klas drie niet meer succesvol en zul je daar hoger moeten inzetten op herhaling en dingen die zelfstandig door leerlingen gedaan kunnen worden zonder dat je er een spelletje van maakt.

Tot slot heb ik gevraagd om een lijstje met methodes van Thieme in DDK zodat ik op school kan gaan kijken of er andere secties interesse hebben in een licentie. Mijns inziens is het heerlijk materiaal!

Hulde aan de ontwikkelaars, ik verheug me erop om er volgend jaar mee te gaan werken, “voor het echie” :).

Advertenties